نمایش نوار ابزار

حجت الاسلام و المسلمین سیدسلمان هاشمی: هفته دولت، فرصتی برای بررسی ابعاد، وظایف و کارکردهای دولت است

به گزارش روابط عمومی نهاد امامت جمعه شهرک طالقانی؛حجت الاسلام و المسلمین سید سلمان هاشمی ظهر امروز در خطبه های نماز جمعه این هفته با اشاره به دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی با اعضای هیات دولت؛اظهار کرد: ضرورت پرهیز دولت از «گرفتار شدن به فروع و حواشی» و «اولویت بندی»مسائل مهم کشور در دو سال باقیمانده از نکات مهم و برجسته رهبر معظم انقلاب اسلامی دردیدار با اعضای هیئت دولت بود که بر آن بسیار تاکید کردند.

وی افزود: انتخاباتی کردن زودرس فضای سیاسی کشور ، موضوع حضور زنان در استادیوم های ورزشی ، برگزاری کنسرت ها وتبدیل کردن آن به مسئله اصلی کشور،اینها نمونه ای از مصادیق حاشیه ای و فرعی یا با اولویت کمتر هستند که در شرایط حاضر باعث شده بخشی از انرژی کشور صرف آنها شود و کارهای با اولویت بالا بر زمین مانده یا به کندی انجام شود.

هاشمی با اشاره به پیامدهای حاشیه سازی برای کشور و نظام اسلامی؛ گفت: به حاشیه رفتن اولویت ها و مسائل اصلی جامعه نظیر رسیدگی به مشکلات معیشتی مردم،فرصت یابی برخی مسئولین برای شانه خالی کردن از بار مسئولیتها و انجام وظایف اصلی ، هدر رفتن وقت دلتمردان و منابع ملی کشور، غفلت از جنگ همه جانبه دشمن برخی از این حواشی هستند.

وی ادامه داد: مسوولین اجرایی استانی و شهرستانی به جای پرداختن به کارهای حاشیه ای به کارهای اصلی  توجه کنند، امروزه اولویت شهرک طالقانی تسریع در انجام مناقصه اراضی موسوم به شصت هکتاری و عملیات آماده سازی سطوح کاربری مسکونی توسط مسوولین استانی و شهرستانی است که ضرورت دارد مسوولین مربوطه اقدامات جدی تری را دراین مساله پیگیری کنند،چرا که مدت زیادی از تصویب طرح میگذرد و همچنان کار بر زمین مانده است.

خطیب نماز جمعه شهرک طالقانی با تاکید بر ضرورت پیشگامی دولت در مبارزه با فساد؛عنوان کرد: هفته دولت، فرصتی برای بررسی ابعاد، وظایف و کارکردهای دولت است . یکی از اولویت‏های کاری دولت که می‏تواند ضامن تحقق دیگر کارکردهای دولت باشد، مقابله با فساد در دستگاه اجرایی است که حاصل آن، افزایش کارآمدی و اعتباربخشی به مسئولین قوه مجریه خواهد بود.

سید سلمان هاشمی با اشاره به فرارسیدن هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر؛بیان کرد: جایگاه امر‏به‏معروف و نهی‏از‏منکر در فرهنگ نهج‏البلاغه به قدری تاکید شده که در مسائل فردی، تقوا بسیار زیاد مورد توصیه‏ی امیرالمؤمنین است؛ اما در زمینه‏ی مسائل اجتماعی شاید هیچ خطابی به مردم شدیدتر، غلیظتر، زنده‏تر و پُرهیجان‏تر از خطاب امر به معروف و نهی از منکر نیست. تا جاییکه امام علی(ع) می فرماید: امر به معروف و نهی از منکر، در مقیاس وسیع و عمومی خود، حتی از جهاد بالاتر است، اساس جهاد را امر به معروف و نهى از منکر استوار مى‏کند.

وی افزود: صیانت ارزش‏ها و اصالت‏های فرهنگی جامعه، ابتدایی‏ترین برکت فریضه امر‏به‏معروف و نهی‏از‏منکر است، اوّلین فایده‏ی امر‏به‏معروف و نهی‏از‏منکر همین است که نیکی و بدی، همچنان نیکی و بدی بماند، وقتی که امر به معروف و نهی از منکر در جامعه رایج شد، موجب می‏شود که گناه در نظر مردم همیشه گناه بماند و تبدیل به ثواب و کار نیک نشود، بدترین خطرها این است که یک روز در جامعه، گناه به عنوان ثواب معرفی شود؛ کار خوب به عنوان کار بد معرفی شود و فرهنگ‏ها عوض شود. یکی از عواملی که در جامعه از بدی‏ها جلوگیری می‏کند، نهی از منکر و منکر ساختن منکر است. نگذاریم «منکر» «معروف» و «معروف» «منکر» شود.

هاشمی متذکر شد: ما امروز یک جامعه‏ی اسلامی هستیم. باید ببینیم آن جامعه‏ی اسلامی صدر اسلام، چه آفتی پیدا کرد که کارش به حاکمیت یزید رسید؟ چه شد که بیست سال بعد از شهادت امیر المؤمنین(ع)، در همان شهری که او حکومت می‏کرد، سرهای پسرانش را بر نیزه کردند و در آن شهر گرداندند؟! اگر بیماری‏ای وجود دارد که می‏تواند جامعه‏ای را که در رأسش کسانی مثل پیغمبر اسلام و امیر المؤمنین علیهماالسلام بوده‏اند، در ظرف چند ده سال به آن وضعیت برساند، این بیماری، بیماری خطرناکی است و ما هم باید از آن بترسیم.

وی گفت: وقتی گناهی در جامعه منتشر شود و مردم با گناه خو بگیرند، کار کسی که در رأس جامعه قرار دارد و می‏خواهد مردم را به خیر و صلاح و معروف و نیکی سوق دهد، با مشکل مواجه خواهد شد؛ این روایت، روایتِ تکان دهنده و عجیبی است. پیامبر(ص) می‏فرماید: باید امر به معروف و نهی از منکر را میان خودتان اقامه کنید، رواج دهید و نسبت به آن پایبند باشید. اگر نکردید، خدا اشرار و فاسدها و وابسته‏ها را بر شما مسلّط می‏کند؛ یعنی زمام امور سیاست کشور به مرور به دست امثال حَجّاج بن یوسف خواهد افتاد! همان کوفه‏ای که امیرالمؤمنین در رأس آن قرار داشت، به خاطر ترک امر به معروف و نهی از منکر، به مرور به جایی رسید که حَجّاج‏بن‏یوسف ثقفی روی کار آمد. با ترک امر به معروف و نهی از منکر، مردم این‏گونه دچار ظلم‏های عجیب و غریب و استثنایی و غیر قابل توصیف و تشریح شدند. وقتی که امر به معروف و نهی از منکر نشود و در جامعه خلاف‏کاری، دزدی، تقلّب و خیانت رایج گردد و به‏تدریج جزو فرهنگ جامعه شود، زمینه برای روی کار آمدن آدم‏های ناباب فراهم خواهد شد.

خطیب نماز جمعه شهرک طالقانی با اشاره به علت قیام امام حسین(ع)؛خاطر نشان کرد:امام حسین علیه السلام علت قیام خود را اینگونه بیان می کنند.«من از روى خود خواهى و خوشگذرانى و یا براى فساد و ستمگرى قیام نکردم، من فقط براى اصلاح در امّت جدّم از وطن خارج شدم.مىخواهم امر به معروف و نهى از منکر کنم و به سیره و روش جدّم و پدرم على بن ابیطالب عمل کنم.»، همانطور که میبینیم در این سخن چند نکته مهمّ، شایان توجّه است: اصلاح امّت، امر به معروف و نهى از منکر، تحقّقِ سیره و روش پیامبر و على(علیهم السلام).

سیدسلمان هاشمی در فراز دیگری از خطبه با اشاره به اهمیت عزاداری در محرم و صفر و تاکید بر حضور در مجالس عزاداری؛خاطر نشان کرد: هر ساله با فرا رسیدن تاسوعا، عاشورا و اربعین، تمامی هجمه‌ها به صورت مزدورانه و از بیرون کشور به سمت ما هدایت می‌شوند اما با پاس داشتن مراسمات این ایام جلوی آن‌ها گرفته می‌شود،ضروری است تمام مواکب و مراسم حسینی که به شکل عمومی در سطح بندر ماهشهر برپا می‌شوند، توسط شهرداری  مورد حمایت و تقویت  قرار بگیرند.

وی افزود: ماه محرم یک جبهه فرهنگی است. احیا و زنده نگه داشتن نهضت عاشورا موجب زنده نگه داشتن و ترویج دایمی مکتب قیام و انقلاب در برابر طاغوت‌ها و پرورش دهنده روح حماسه و ایثار است. با آغاز ماه محرم زمانی که دیوارهای شهر به رنگ سیاه عزاداری سالار شهیدان در آمده، بهتر است با پرهیز از برخی رفتار‌ها، بیش از پیش ارادت خود را به سید و سالار شهیدان عالم ابراز کنیم. عزاداری‌های شهروندان در دهه اول محرم و حضور هیات‌های مذهبی در سطح شهر و خیابان نمایش حضوری است که بیانگر عظمت نهضت عاشوراست. این اجتماع فرصتی است در تبیین اهداف قیام عاشورا که عزاداران می‌خواهند بیان کنند که شعور حسینی در ما کمتر از شور حسینی نیست. موکب داران عزیز از سد معبر کردن اماکن عمومی پرهیز کنید.

 امام جمعه شهرک طالقانی در پایان تاکید کرد: یک رسم بسیار زیبای عزاداران برپایی ایستگاه‌های صلواتی است که نوعی احسان و سنت دیرینه محسوب می‌شود، استفاده از ظروف یکبار مصرف و‌‌ رها کردن آن‌ها در اطراف محل‌های برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم، عاملی برای تشدید مشکلات زیست‌محیطی، آب‌گرفتگی‌ها و نازیبا شدن چهره شهر است. رعایت نظافت و پرهیز از آلوده کردن شهر به هنگام استفاده از نذری و رعایت حال رفتگران شهرداری در کنار برگزاری باشکوه عزای حسینی می‌تواند فضای معنوی بیشتری را به مراسم ببخشد و شأن مراسم را حفظ کند. بازخوانی، اهداف و فلسفه قیام حضرت اباعبدالله(ع) مغایر با این رفتار است.امیدواریم سوگواران حسینی به نحوی مراسم عزای محرم را برپا دارند که شهر از لحاظ نظافت و پاکیزگی سرآمد باشد و عاشورا را بدون رهاسازی زباله به سوگ بنشینیم.

مطالب مشابه
دیدگاه ها