به گزارش روابط عمومی نهاد امامت جمعه شهرستان رامشیر ؛ سید سلمان هاشمی امام جمعه رامشیر، ظهر امروز در خطبه های نماز جمعه این هفته با تسلیت سالروز شهادت حضرت رقیه سلام الله علیها؛عنوان کرد: حضرت رقیه (سلام الله علیها) یک الگوی درخشان برای نونهالان جامعه اسلامی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
یکی از مهمترین وظایف والدین نسبت به فرزندان، تربیت دینی آنان و ایجاد محبت اهلبیت علیهم السلام، در دل های فرزندان می باشد.
امام جمعه رامشیر در بخش دیگری از سخنان خود به آثار صحیح تربیت فرزندان اشاره کردند و گفتند: اگر بخواهیم فرزندانی مفید برای جامعه تربیت کنیم باید فرزندانی قرآنی تربیت کنیم . الحمدلله شهرستان رامشیر یکی از پاکترین شهرستان ها در زمینه حجاب در استان خوزستان است. زیرا مردم این شهرستان از محبین و شیعیان اهل بیت علیهم السلام هستند و یکی از شهرستان های قرآنی بوده و مادران، مادران پاکی هستند. ولی باید مواظب بود که فرزندان ما بوسیله فضای مسموم مجازی آلوده نشوند.
حضرت خاتم الانبیاء صلی الله علیه و آله فرمودند: اَدِّبوا اَولادَكُمْ عَلى ثَلاثِ خِصالٍ : حُبِّ نَبيِّكُمْ و حُبِّ اَهْلِ بَيْتِهِ وَ عَلى قِراءَةِ الْقُرآنِ ؛
فرزندانتان را به سه چيز ادب كنيد: عشق به پيامبرتان، عشق به خاندان او، و قرآن خواندن.
خطیب محترم نماز جمعه تاکید کردند که در دل کودک و نوجوان ما، مهر و محبت اهلبیت علیهم السلام باید به شکل یک بذر کاشته شود، و با ذکر نمونههای خوب اخلاقی و سیره امامان علیهم السلام آن بذر را آبیاری کرد، تا هم خشک نشود و هم به خوبی رشد کند و ثمرات بیشتری بدهد.
والدین باید با هموار کردن زمینه محبت، و بازگو کردن خوبیها و فضیلتهای امامان معصوم علیهم السلام آنها را از دلدادگان و دوستداران، آن خاندان، قرار دهند.
هاشمی در ادامه در خصوص تربیت صحیح فرزندان گفتند: بی توجهی والدین نسبت به فرزندان خود باعث ایجاد فاصله بین والدین و فرزندان میشود و فرزندان دیگر محیط بیرون را به محیط خانواده ترجیح میدهند.
رسول اکرم صلی اللّه علیه وآله وسلم خطاب به علی (علیه السلام) «یا عَلِی لَعَنَ اللّهُ والِدَینٍ حَمَلا وَلَدَهُما عَلی عُقُوقِهِما».
لعنت خدای بر پدر و مادری که فرزند خویش را بد تربیت کنند و موجبات عاق خود را فراهم نمایند.
خطیب محترم نماز جمعه با اشاره به ۳۰ مردادماه روز جهانی مسجد گفتند:
مسجد پایگاه دین، عبودیّت ، معرفت، عالی ترین مرکز کسب آگاهی و بصیرت و برترین جایگاه پرورش انسانهای وارسته و محل نشر و تبلیغ معارف اسلامی به شمار می آید. به لحاظ اهمیت جایگاه مسجد نخستین اقدام پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله پس از هجرت به مدینه و تشکیل حکومت، ساخت مسجد بود.
وی بیان کردند: یکی از اقدامات دشمنان اسلام تمرکز بر موضوع مسجد است. دشمنان کارهایی انجام دادند که بین فرزندان ما و مسجد فاصله ایجاد شود.
مساجد ما باید دارای جذابیت باشند. امکانات مساجد باید تقویت شوند. اینکه متولیان مساجد در ساعات نماز فقط درب مسجد را برای نمازگزاران باز کنند کافی نیست. مسجد باید کانون باشد. اگر در مساجد کلاسهای آموزشی تحصیلی برگزار شود و فرزندان ما با حضور در این کلاسها قطعا جذب مسجد خواهند شد. یک مسجد تراز انقلاب باید تمام ابعاد را در خود داشته باشد. خیلی از مشکلات خانوادگی اگر در مسجد حل شوند قطعا مثمر ثمر خواهند بود. اگر فقیری وجود داشته باشد یا جوانی بخواهد ازدواج کند و با مشکل مالی مواجه باشد، متولیان مسجد با تشکیل صندوق قرض الحسنه در مسجد، به آن جوان یا فقیر کمک کرد. اگر خانواده ای با مشکل مسکن مواجه شوند، باید این مشکلات را در مسجد حل کرد. مسجد باید پایگاه حل مشکلات باشد.
باید از دل همین مساجد جوانانی حافظ قرآن، مهندس،دکتر و…. تحویل جامعه داد.
مسجد یک پایگاه انسان ساز است. در دفاع مقدس رزمندگان ما در محیط مسجد پرورش یافتند و از دل همین مساجد تحویل جامعه داده شدند. بخاطر همین است که بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی مساجد را سنگرهای اسلام معرفی کردند و فرمودند: (مسجد سنگر است و باید این سنگرها را حفظ کنیم).
ایشان در ادامه خطاب به والدین گفتند: اگر فرزندان صالح بخواهیم، اگر تربیت اسلامی بخواهیم، باید فرزندان خود را به رفتن به مساجد تشویق کنیم.
گاهی اوقات دیده میشود امام جماعت یک مسجد با دست خالی کارهای فرهنگی بزرگی انجام میدهد. باید امام جماعت مساجد را حمایت کنیم.
هاشمی همچنین به سفر اخیر وزیر نفت جناب آقای اوجی به رامشیر اشاره کردند و گفتند : بنده شخصا به وزیر نفت گفتم اگر بخواهید انقلاب فرهنگی در شهرستان رامشیر اتفاق بیافتد، باید یک بودجه فرهنگی به این شهرستان اختصاص دهید. فرزندان ما در مساجد فعالیت دارند. کمترین کاری که میتوان برای جوانان و فرزندانمان انجام دهیم، بردن آنها به یک اردوی زیارتی است.که روحیه آنها شاد شود.
باید در مساجد انواع کلاس های آموزشی ورزشی مانند فوتبال، استخر و .. برگزار کرد تا جوانان ما بعد از تایم مدرسه در محیط مساجد اوقات فراغت خود را سپری کنند.
خطیب نماز جمعه در ادامه به وضعیت مصلی نماز جمعه شهرستان (مسجد امام خمینی (ره)) اشاره کردند و گفتند: متاسفانه این مصلی و برخی از مساجد رامشیر از وجود امکانات سرمایشی محروم است.و بعضی مساجد با یک کولر در این هوای گرم جوابگو نیست.
چه کسی باید مسئولین شرکت های نفت را به رامشیر بیاورد؟؟
البته مسئولین شرکت های نفت اعلام کردند که تعمیر کولرهای مساجد و مصلی شهرستان و خرید کولر برای آنها مسئولیت دارد.
ایشان در ادامه افزودند: ۵درصد نفت سبک کل کشور از شهرستان رامشیر تامین میشود. اما وضعیت مساجد و مصلی شهرستان رامشیر متاسفانه از لحاظ معماری قدیمی و با کمبود امکانات سرمایشی و رفاهی مواجه هستند.
همچنین یکی از دلایل کاهش جمعیت نمازگزاران در مساجد نبود امکانات رفاهی و عدم جذابیت این اماکن است
وی از سنگر نماز جمعه با عنوان سنگر مطالبه گری نام برد و گفتند: مطالبه گری و پیگیری مطالبات مردم توسط امام جمعه صورت می گیرد اما کار اجرایی دست وی نیست بلکه مسئولین دولتی باید پاسخگو باشند و در رأس آنها بالاترین مقام اجرایی شهرستان (فرماندار) باید پیگیری و پاسخگوی مشکلات مردم باشد. همچنین ایشان با بیان اینکه تریبون نماز جمعه فقط ذکر معارف اسلامی نیست بلکه می بایست مطالبات به حق مردم را منعکس کند و نماز جمعه ای موفق است که مطالبات به حق مردم را منعکس کند.
هاشمی خاطر نشان کرد : امام جمعه مطالبات مردم را از تریبون نماز جمعه مطرح می کند، البته برای پیگیری مطالبات مردم باید هر هفته مسئولین مربوطه به صورت شفاف پاسخگوی مطالبات مردم از طریق تریبون نماز جمعه باشند و ما این آمادگی را داریم که تریبون نماز جمعه را در اختیار مسئولین جهت پاسخگویی به مطالبات مردم قرار دهیم.
سید سلمان هاشمی در ادامه سخنان خود به بحث ادغام دانشگاه پیام نور شهرستان رامشیر با دانشگاه پیام نور رامهرمز اشاره کردند و گفتند:
طبق آخرین مصوبه که کمیسیون علمی مجلس تصویب کرده این است که دانشگاه پیام نور و دانشگاه علمی کاربردی و دانشگاه فرهنگیان با هم ادغام شوند، در استان خوزستان سه نوع دانشگاه داریم ، دانشگاه های بزرگ مانند اهواز دزفول و آبادان ،رامهرمز،و دانشگاه های متوسط مانند رامشیر، بندر امام و دانشگاه های کوچک مانند ماهشهر ،امیدیه و دانشگاه های دیگر، دانشگاه های کوچک جمع خواهند شد.
اما دانشگاهای متوسط چیزی که تصمیم گرفته شده باید با دانشگاه های بزرگ مانند فرهنگیان و علمی کاربردی ادغام شوند،
ما در رامشیر دانشگاه فرهنگیان و علمی کاربردی نداریم.
چیزی که آقایان تصمیم گرفتند این است که دانشگاه پیام نور با دانشگاه رامهرمز ادغام شود.
لازم به ذکر است که دانشگاه پیام نور استان خوزستان به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاههای پیام نور کشور میباشد که بیشترین موفقیت و پذیرفته شدگان دوره کارشناسی ارشد و دکترای دولتی از این دانشگاه میباشد.
هاشمی با اشاره به موفقیت های دانشگاه پیام نور رامشیر افزودند: در این راستا دانشگاه پیام نور رامشیر به عنوان تنها مرکز علمی این شهرستان بالغ بر ۷۷۵ دانشجوی دختر و پسر در ۱۲ رشته مختلف تحصیلی و حدود ۷۰ درصد دانشجوی بومی و ۳۰ درصد شهرستان همجوار تشکیل شده است .
دانشگاه پیام نور پیامدهای بسیار مثبتی علمی و فرهنگی برای شهرستان دارد از نمونههای مختلف آن میتوان به فارغ التحصیلان که وکیل،قاضی،مدیر ،معلم کارشناس شدند یا برگزاری کنکور برای اولین بار در این دانشگاه یا برگزاری گارگاه آموزشی ،روانشناسی،فرهنگی است.
تعطیل شدن این دانشگاه(طبق مصوبه مجلس) در شهرستان میتواند پیامدها و اثرات بسیار منفی و مخرب فرهنگی- علمی- اجتماعی و ارزشی داشته باشد .
نماینده محترم مجلس باید در این خصوص ورود نموده و شهرستان را از تنها مرکز علمی که موجب رشد و ارتقای دانش، دانش آموزان و دانشجویان شده است محروم ننماید.
خطیب محترم با اشاره به مطالبه مردم از نماینده مردم در مجلس گفتند: انتظار مردم از نماینده خود در مجلس ، حضور در نماز جمعه هفته های آینده و پاسخگویی به مشکلات مردم و ارایه گزارش عملکرد خود است.
همچنین در توزیع امکانات مانند بودجه، و .. باید عدالت را رعایت کرد. زیرا شاهد توزیع بیشتر امکانات در شهرستان رامهرمز نسبت به شهرستان رامشیر هستیم.