به گزارش روابط عمومی نهاد امامت جمعه رامشیر، سیدسلمان هاشمی امام جمعه این شهرستان ظهر امروز در خطبههای نمازجمعه این هفته در مصلای این شهر ضمن عرض تسلیت سالروز شهادت وجود نازنین و مقدس حضرت جواد الأئمه -علیه السلام اظهار کرد: امام جواد علیه السلام شهید راه عقلانیت و علم است. مخالفین ائمه علیهم السلام مخالف علم و عقل هستند!
در هر جای دنیا، اگر شخصیتی مانند حضرت جواد الأئمه علیهالسلام هزاران مسئله علمی را در یک مجلس به صورت صحیح حل میکرد، (البته غیر از معصومین علیهم السلام چنین شخصیتی را سراغ نداریم) به او جایزه میدادند، نه اینکه به او حسد بورزند و با او دشمنی کنند و سرانجام او را بکُشند!
امام جمعه رامشیر در ادامه افزود: وضع امروز دنیا هم به همین کیفیت است؛ مخترع را یا منصرف میکنند، یا به قتل میرسانند، چون صاحب امتیاز میشود. میگویند: فقط باید ما دارای امتیاز باشیم، نه دیگران.
ایشان همچنین گفت: ائمه هدی(عليهم السلام)، «خُزَّانَ الْعِلْمِ»، «عَیْبَةِ عِلْمِ الله»، «اُولُوا الْعِلْمِ مِنْ خَلْقِ الله»، «خَزَنَةً لِعِلْمِ الله»، «اِصْطَفاكُمْ اللهُ بِعِلْمِهِ» و «رَاْیُكُمْ عِلْمٌ» هستند و بشریت تنها ذیل” ولایت آل الله” به حقیقت “عقلانیت و دانایی” دست مییابند: همچنان که فرمودند: «شَرِّقا و غَرِّبا لَن تَجِدا عِلماً صَحیحا إلاّ شَیئاً یَخرُجُ مِن عِندِنا أهلَ البَیتِ عليهم السلام» اگر به شرق و غرب برويد، هرگز “دانش درستى” را نخواهيد يافت، مگر همان چيزى كه از ما خاندان صادر شود.
رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان به روز ازدواج اشاره کردند و گفت: فردا اول ذیحجه سالروز ازدواج حضرت امیرالمومنین -علیه السلام- با حضرت فاطمه زهرا -سلام الله علیها- یگانه دختر رسول گرامی اسلام (صلّی الله علیه و آله) است. ازدواجی كه ثمره آن استمرار امامت و ولایت شد.
هاشمی در ادامه سخنان خود به ملاكهای اصلی انتخاب همسر از نظر اسلام پرداخت و گفت: تدین و دینداری یكی از ملاكهای اصلی انتخاب همسر از نظر اسلام تدین و دینداری است.
شخصی برای مشورت دربارة انتخاب همسر خدمت رسول خدا -صلّی الله علیه و آله- آمد، حضرت فرمود: وَ عَلَیكَ بِذاتِ الدِّینَ تَرَبَتْ یداكَ ؛ بر تو است كه به سراغ همسرى با ایمان و دیندار بروى، كه روزى تو را گسترده مىكند.
همسر متدین و مؤمن، حامی و تقویت كننده ایمان انسان است . وقتی پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) از علی (علیه السلام) و فاطمه (سلام الله علیها) از یکدیگر پرسید
… فَسَأَلَ عَلِيّاً كَيْفَ وَجَدْتَ أَهْلَكَ قَالَ: نِعْمَ الْعَوْنُ عَلَى طَاعَةِ اللَّهِ وَ سَأَلَ فَاطِمَةَ فَقَالَتْ خَيْرُ بَعْلٍ
رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم از على پرسيد: همسرت چگونه زنى است؟
على گفت: نيكو ياورى است براى اطاعت از خدا.
رسول خدا همين سؤال را از فاطمه عليها السّلام كرد، و آن حضرت گفت: شوهرى خوب و شايسته است.
خطیب نماز جمعه اخلاق شایسته را یكی از ملاكهای اصلی انتخاب همسر از نظر اسلام دانست و افزود: در روایات اسلامی برای گزینش همسر شایسته به اخلاق او تكیه شده است.
امام رضا – علیه السّلام -در این باره میفرماید: « إن خَطَبَ إلَیكَ رَجُلٌ رَضِیتَ دِینَهُ و خُلُقَهُ فَزَوِّجْهُ »
هر گاه مردی به خواستگاری نزد تو آمد كه از دین و اخلاق او راضی هستی، پس به او زن بده (و یا با وی ازدواج كن). اخلاق هر كس تأثیر مستقیم بر زندگی او دارد و محیط خانواده بیشتر بر مبنای خصوصیات اخلاقی اعضای آن شكل میگیرد.
بنابر این، میتوان گفت كه پس از مسأله دینداری، اخلاق پسندیده از جمله عوامل خوشبختی زن و شوهر است و نقش تعیین كنندهای در زندگی مشترك آن دو ایفا میكند.
خطیب نماز جمعه به سومین ملاك اصلی انتخاب همسر از نظر اسلام اشاره کرد و گفت: تقوا یكی از ملاكهای اصلی انتخاب همسر از نظر اسلام است.
امام حسن مجتبی -علیه السّلام -در پاسخ به شخصی كه در مورد ازدواج دخترش مشورت كرده بود، فرمود: «زوّجها من رجلٍ تقی . فانّهُ إن اَحبَّها اكرمها وإن ابغضها لم یظلمها».
او را به مردى باتقوا شوهر ده ؛ زیرا اگر دختر تو را دوست داشته باشد گرامى اش مى دارد و اگر دوستش نداشته باشد به وى ستم نمى كند.
وی همچنین به اصالت خانوادگی که یكی از ملاكهای اصلی انتخاب همسر از نظر اسلام است اشاره کرد و گفت: توجه به شرافت و اصالت خانوادگی همسر و محیط تربیتی او، یكی دیگر از معیارهای گزینش همسر شایسته است.
رسول خدا -صلّی الله علیه و آله -میفرماید: « تَزَوَّجُوا في الحِجرِ الصّالِحِ ؛ فَإِنَّ العِرقَ دَسّاسٌ »
با خانواده اصیل و شایسته ازدواج كنید، زیرا عرق (نطفه و ژنها) تأثیر میگذارد.
اسلام به دختران و پسران، توصیه كرده است كه تا حد امكان با خانوادههای شریف، بزرگوار و آبرومند پیوند خویشاوندی برقرار نمایند.
هاشمی در ادامه به برخی از مشکلات سد راه جوانان اشاره کرد و گفت: آداب و رسومها، مهریههای سنگین و داشتن درجه تحصیلی بالا
سدهایی است که خودمان درست میکنیم. اين شرط و شروطها، ازدواجها را به تأخیر میاندازد.
امام جمعه رامشیر با يادآوری این نکته که واقعا میشود در کنار بسیاری از محدودیتها، ازدواجهای جوانان را پیش ببریم.
بله برخی از مردم مشکلات اقتصادی دارند، که سبب تأخیر در ازدواج می شود، ولی همه آنهایی که ازدواج نمیکنند یا طلاق میگیرند به خاطر مشکلات اقتصادی طلاق نمیگیرند. بلكه همان ملاك هایی ، که اسلام به آنها اشاره کرده است عمل نمی شود.طبق آمار، طلاق در قشر مرفه بیشتر است.