به گزارش روابط عمومی نهاد امامت جمعه شهرستان رامشیر ، حجتالاسلام حاج سيد سلمان هاشمی امامجمعه رامشیر ظهر امروز در خطبههای نمازجمعه در مسجد جامع امام خمینی (ره) این شهر با تسلیت فرارسیدن شهادت حضرت زهرا (س) اظهار کرد: شهادت بانوی دوعالم حضرت فاطمه زهرا (س) را به ساحت عالم قطب امکان حضرت بقیة الله الأعظم (عج) و شما نمازگزاران عزیز تسلیت و تعزیت عرض میکنم.
وی با بیان چند نکته از سیره مبارزاتی حضرت زهرا (س) در مقابل جریان نفاق، انحراف و دفاع از ولایت امیرالمؤمنین (ع) گفت: حضرت فاطمه زهرا (س) جریان نفاق و نفوذ را به مردم معرفی کردند.
امامجمعه رامشیر با بیان اینکه بعد از رحلت نبی مکرم اسلام (ص) سه جبهه جنگ علیه اهلبیت (ع) ایشان آغاز شد، خاطرنشان کرد: یکی از این جبههها جنگ اقتصادی بود که با غصب فدک آغاز شد، جبهه دیگر جنگ فرهنگی بود که به صورتهای مختلف آغاز شد که منع نشر حدیث از پیامبر (س)، جعل حدیث و جدایی قرآن از تفسیر از این جمله بود و جبهه دیگر که در حقیقت جنگ سیاسی بود و با غصب خلافت در سقیفه آغاز شد و به تعبیر امروز کودتای سقیفه، بود.
وی بیان کرد: تا زمانی که پیامبر اکرم (ص) در قید حیات بودند، دشمنان زیادی شامل یهود، منافقان و مشرکین داشتند، اما ظهور و اقدام چندانی نداشتند و حضرت خودشان آنها را مدیریت میکردند. اما بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) خودشان را بروز دادند.
هاشمی اضافه کرد: حضرت زهرا (س) در خطبه خود، به جریان نفاق اشاره کردند: «فَلَمَّا اِختارَ اللَّهُ لِنَبِیِّهِ دارَ اَنْبِیائِهِ وَ مَأْوى اَصْفِیائِهِ، ظَهَرَ فیکُمْ حَسْکَةُ النِّفاقِ» یعنی آنگاه که خداوند براى پیامبرش خانه انبیا و آرامگاه اصفیاء را برگزید، خارهای نفاق در شما ظاهر شد. بعد ادامه دادند «وَ اَطْلَعَ الشَّیْطانُ رَأْسَهُ مِنْ مَغْرَزِهِ…» یعنی شیطان از لاکش بیرون آمد و سرخود را از مخفیگاهش بیرون آورد و شما را فراخواند و مشاهده کرد پاسخگوی دعوت او هستید.
وی گفت: از طرف دیگر مردود شدن جریان خواص بیبصیرت و ساکت در این امتحان الهی، خودش را نشان داد. آنها بهجای دفاع از امامزمانشان، سکوت اختیار کردند.
امامجمعه رامشیر ادامه داد: حضرت زهرا (س) در مقابل جریان سقیفه و نفاق ایستاد و از غدیر دفاع کرد، بخشی از این کار را با خطبه و بخشی را با گریه و عاطفه و بخش دیگری را با قهر خود ابراز کرد. گریههای حضرت زهرا (س) همانند یک رسانه عمل کرد تا صدای مظلومیت آقا امیرالمؤمنین (ع) را به امت برساند.
وی خاطرنشان کرد: حضرت زهرا (س) با تمام توان، در مقابل این جریان ایستاد و لحظهای کوتاه نیامد، تا اینکه در راه دفاع از ولی و امام زمانش به شهادت رسیدند.
ضرورت تجهیز کتابخانههای مدارس
هاشمی با گرامیداشت 24 آبانماه، روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار گفت: علم غذای روح انسان است، انسان همانطور که در مصرف غذای جسم خویش دقت میکند که فاسد و مسموم نباشد، باید مراقب غذای روح خویش بوده و از کتاب و فیلمهای آلوده، پرهیز کند.
وی اضافه کرد: ورود در فضاهای ناسالم اینترنت، سلامت قلب و روح انسان را دچار مشکل میکند. همچنین در مورد علم که غذای روحی انسان به شمار میرود باید فكر كند كه از كجا میگیرد و چه میگیرد؟
امامجمعه رامشیر در همین ارتباط توضیح داد: امام باقر (ع) در پاسخ یکی از شاگردان خود در مورد تفسیر آیه: «فَلْیَنْظُرِ الْإِنْسانُ إِلى طَعامِهِ» فرمودند: منظور از «طعام» در اینجا علم و دانش است که غذاى روح انسان است. «… عَنْ زَیْدٍ الشَّحَّامِ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ علیهالسلام فِی قَوْلِ اللَّهِ فَلْیَنْظُرِ الْإِنْسانُ إِلى طَعامِهِ، قَالَ: قُلْتُ مَا طَعَامُهُ؟ قَالَ: عِلْمُهُ الَّذِی یَأْخُذُهُ مِمَّنْ یَأْخُذُه» یعنی باید در علمی كه میگیرد فكر كند كه از كجا میگیرد و چه میگیرد؟
وی با تأکید بر این نکته که تهیه کتابهای پاسخگو به شبهات دینی جوانان ضروری است، خاطرنشان کرد: کتابهایی چاپ شدهاند که به بعضی از شبهههای را که در فضای جامعه انتشاریافته است و متناسب با سنین جوانی پاسخ داده شده است، باید تهیه کرد.
هاشمی گفت: همچنین برای دانشآموزان، دانشجویان و دانشآموختگان که معمولاً سؤالاتی در زمينههای مختلف از جمله در حوزه دین، مذهب، خانواده و مانند آن در اذهان خود دارند که این نوع کتابها باید در کتابخانههای عمومی و کتابخانه مدارس شهرستان تهیه و در دسترس جوانان قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: نباید قفسه کتابخانههای ما از کتابهای شهید مطهری که به قول حضرت آقا این کتابها، قابل مردن و تمامشدن نیست و همچنین کتابهای سیره و زندگی علما و شهدا خالی باشد.
امامجمعه اضافه کرد: کتابخانههای رامشیر، از جمله کتابخانههای خوب استان هستند که همیشه محل مراجعه دانشآموختگان است.
وی به ایفای نقش مسئولان فرهنگی برای ترویج سنت حسنه کتابخوانی اشاره کرد و گفت: در اهمیت کتاب و کتابخوانی تردیدی نیست، آنچه مهمتر است ایفای نقش مسئولان فرهنگی برای ترویج این سنت حسنه و مهجور است.
هاشمی ادامه داد: قطعاً برپایی نمایشگاه كتاب و اجرای برنامههایی از قبیل کتابخوانی، اهدای کتاب، تجلیل از کتابداران و کتابخوانان میتواند در رشد و ترویج فرهنگ مطالعه، مؤثر باشد.
هزینه هنگفت درمان سالمندان
امامجمعه رامشیر در بخش دیگری از خطبههای نمازجمعه موضوع جمعیت کشور را مورد اشاره قرار داد و با طرح این سؤال که اگر جمعیت کشورمان افزایش پیدا نکند، چه اتفاقی میافتد؟ بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ ده درصد جمعیت کشورمان را سالمندان تشکیل میدهند، در سال ۱۴۲۰ بیست درصد، در سال ۱۴۳۰ سی درصد و همینطور سالهای بعد بیشتر میشوند.
وی عنوان کرد: سالمندان در مقایسه با جوانترها ۸ تا ۱۰ برابر هزینه پزشکی و درمان دارند. اگر جمعیت به همین منوال باشد و افزایش پیدا نکند مشکل در تولید پیش میآید و چند سال دیگر خبری از بیمه تأمین اجتماعی و حقوق بازنشستگی نخواهد بود.
هاشمی با تأکید بر این نکته که هر کشوری برای پیشرفت در همه حوزهها نیاز به جمعیت جوان دارد، تصریح کرد: تنها کشوری در دنیا هستیم که ظرف ۱۰ سال از ۶ فرزندی به ۳ فرزندی رسیدهایم.
وی خاطرنشان کرد: طبق صحبتهای معاون وزیر بهداشت، اگر با این روند پیش برویم ۱۰۰ سال دیگر کشوری به نام ایران وجود نخواهد داشت.
توجه ویژه به فاطمیه
امامجمعه رامشیر در ادامه اظهار کرد: در پی استعفای شهردار شهر رامشیر، سرپرست شهرداری پروژههای نیمهکاره را به جد پیگیری و به سرانجام برساند.
هاشمی خاطرنشان کرد: در شهر رامشیر خبری از تحزین و سیاهپوشی فاطمیه نبود که یکی از مطالبات به حق مردم رامشیر از مجموعه شهرداری است که باید نسبت به ایام فاطمیه توجه ویژهای داشته باشند.