به گزارش روابط عمومی نهاد امامت جمعه شهرستان رامشیر: سید سلمان هاشمی امام جمعه شهرستان رامشیر ظهر امروز در خطبه های نماز جمعه به مناسبت آخرین روز ماه مبارک رمضان در خصوص شیوه «وداع » کردن معصومین (علیهم السلام ) با ماه مبارک رمضان فرمودند:
همانگونه که آدابی برای ورود به ماه مبارک ذکر شده برای خروج از این ماه هم آدابی نقل شده که یکی از آنها خواندن دعای وداع در شب آخر ماه مبارک است.در منابع روایی و حدیثی شیعه از سه معصوم در مورد «وداع» با ماه مبارک سخن گفته شده است،که به جهت رعایت اختصار به دو مورد اشاره خواهم کرد.«جابربن عبدالله انصارى »می گوید در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان خدمت حضرت رسول (صلی الله علیه و آله) رسیدم چون نظر آن حضرت بر من افتاد فرمودند: که اى جابر این آخرین جمعه اى است از ماه رمضان، پس آن را وداع کن و بگو:
«اَللّهُمَّ لا تَجْعَلْهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنْ صِیامِنا اِیّاهُ فَاِنْ جَعَلْتَهُ فَاجْعَلْنى مَرْحُوماً وَلا تَجْعَلنى مَحْرُوماً»
خدایا این ماهی که روزه گرفتم را آخرین ماه از عمر من قرار نده، این خواسته بسیار عجیبی است به این معنی که خدایا اگر احیاناً این آخرین ماه رمضان من است من را بیامرز و محروم از لطفت نگردان و مرحوم و رحمت شده و آمرزیده شده شوم،ومرا از محرومین قرار مده.
در این سخن پیامبر((صلی الله علیه و آله)) دو آرزو و تقاضا دیده می شود که به ما تعلیم می دهند و نکته تربیتی دارد، پیامبر ((صلی الله علیه و آله)) به ما می آموزد با خواندن این دعا امید به آینده را در خود زنده کنید به طوریکه باید کاری کنید که در بیرون رفت از ماه مبارک تقاضای اول: این باشد که خدایا به من فرصت بده که ماه رمضان دیگری را درک کنم.
امیدوار بودن موتور محرک زندگی است، اگر انسان به آینده امیدوار نباشد بسیاری از خطرات تهدیدش می کنند و شخص آینده روشنی در انتظار خود نمی بیند، پس پیامبر اکرم ((صلی الله علیه و آله)) بعد از یک ماه روزه داری و عبادت می فرمایند این تقاضا را از خدای متعال داشته باشید تا در زندگی با انگیزه حرکت کنید.
تقاضای دوم: درخواست مغفرت و آمرزش است، به این معنا که کل ماه مبارک برای اهل عبادت، آمرزش است ولی علاوه بر آنها در شب آخر پیامبر ((صلی الله علیه و آله)) می فرماید در شب آخر ماه مبارک باید با سماجت از خدا تقاضای مغفرت کنید.
درخواست مغفرت و آمرزش را در دعای «وداع» امام صادق (علیه السلام ) با ماه رمضان می بینیم در یکی از فقرات دعای «وداع» با ماه مبارک رمضان، ابوبصیر از امام صادق(علیه السلام) اینچنین نقل می کند که حضرت به من فرمودند:
«تَقُولُ فِي وَدَاعِ شَهْرِ رَمَضَانَ …وَ هَذَا شَهْرُ رَمَضَانَ قَدِ انْصَرَمَ فَأَسْأَلُكَ بِوَجْهِكَ الْكَرِيمِ وَ كَلِمَاتِكَ التَّامَّاتِ إِنْ كَانَ بَقِيَ عَلَيَّ ذَنْبٌ لَمْ تَغْفِرْهُ لِي وَ تُرِيدُ أَنْ تُحَاسِبَنِي بِهِ أَوْ تُعَذِّبَنِي عَلَيْهِ أَوْ تُقَايِسَنِي بِهِ أَنْ يَطْلُعَ فَجْرُ هَذِهِ اللَّيْلَةِ أَوْ يَنْصَرِمَ هَذَا الشَّهْرُ إِلَّا وَ قَدْ غَفَرْتَهُ لِي يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ
«در وداع ماه رمضان میگویی: و این ماه رمضان است که سپری گشته است، پس تو را به حرمت ذات کریمت و کلمات تامّاتت (مخلوق کامل) مسئلت میکنم که اگر گناهی بر ذمّهام باقی مانده باشد که آن را بر من نیامرزیده باشی، و بخواهی که مرا به علّت ارتکاب آن مورد محاسبه قرار دهی، یا مرا برای آن عذاب فرمایی، یا به تحمّل درد و رنج گرفتار سازی، از تو میخواهم که پیش از طلوع فجر این شب، و سپریشدن این ماه آن گناه را بر من ببخشی، ای مهربانترین مهربانان.
امام جمعه شهرستان رامشیر به مناسبت تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوم اردیبهشت ماه گفتند: این روز یادآور تدبیرحکیمانه امام خمینی (ره) در تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.سپاه پاسداران مظهر اقتدار ، صلابت ، امنیت و خدمت رسانی به مردم ایران در تمامی زمینهها است. در دفاع مقدس، جانانه مقاومت کرد و بعد از آن در عرصههای سازندگی، عمران و آبادانی، محرومیت زدایی، کمک به اقشار آسیب پذیر و سرانجام در جنگ نرم، تحریم های اقتصادی و جبهه مقاومت ، راه را بر نفوذ و پیشروی دشمن بست. سپاه در دفاع از انقلاب و ارزش های اسلامی و حریم اهل بیت علیهم السلام به خوبی نقش شایسته و بایسته خود را ایفا کرد.
همچنین در ادامه افزودند: نمونه بارز آن سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی بود،که در هشت سال دفاع مقدس و بعد از آن در سازندگی و عمران و آبادانی این کشور و در مبارزه با داعش و دفاع از حریم آل الله در سال های اخیر نقش به سزایی ایفا نمود،و در همین راه شهید شد.
و بر همین اساس باید سپاه را تکیه گاه عزت و اقتدار ایران اسلامی دانست و قدردان مجاهدتهای این نهاد ارزشمند بود.
سید سلمان هاشمی امام جمعه شهرستان رامشیر با اشاره به سفر قریب الوقوع رئیس جمهور به استان خوزستان خواستار رسیدگی هیئت دولت به چند مسئله اساسی شهرستان از جمله اشتغال، جادههای خطرناک، ناپایداری آب شرب و مشکل موقوفه بودن اراضی رامشیر شد.
امام جمعه شهرستان در خصوص جاده های خطرناک شهرستان رامشیر که به جاده مرگ معروف شده و چندین سال که باعث حوادث ناگوار و داغ دار کردن خانواده ها شده است، خواستار رسیدگی سریع و تامین بودجه لازم برای تکمیل این پروژه مهم(دو بانده کردن) شدند. همچنین جاده غرب جراحی که محور اصلی ارتباطی روستاهای تابعه با شهرستان است. این محور قدیمی و فرسوده بوده و تامین بودجه لازم برای تعریض این محور مواصلاتی از مطالبات مردم عزیز است. همچنین مطالبه دوم و مهم مردم از هیئت دولت که واقعا حیاتی است، حل مشکل ناپایداری آب شرب مردم رامشیر و خصوصا شهر مشراگه است.
امام جمعه شهرستان رامشیر با اشاره به مطالبه سوم حل مشکل موقوفه بودن اراضی شهرستان رامشیر، از هیت دولت خواستن که مشکل چندین ساله را حل کنند. موضوع موقوفه بودن اراضی شهرستان رامشیر باعث سلب فرصت های شغلی و سرمایه گزاری در این شهرستان شده است.
هاشمی در ادامه به مطالبه مهم جوانان و مردم عزیز شهرستان اشاره کردند و افزودند: مطالبه جوانان حل معضل بیکاری و ایجاد فرصت های اشتغالزایی است. همچنین فعال کردن شهرک صنعتی شهرستان میتواند در کاهش آمار بیکاری موثر باشد و از هیئت محترم دولت خواستار ورود و حل مشکلات جوانان هستیم